top of page
2023-10-08_Domstadrijder_©-Juri-Hiensch_0706.jpg
OVER ONS

Domstadrijder, dat ben jij!

Utrecht heeft maar liefst 11 wielrenverenigingen waar enthousiaste wielerliefhebbers zich bij kunnen aansluiten, echter aangezien de stap om je aan te sluiten bij een wielervereniging met alle verplichtingen die erbij komen kijken voor sommigen soms net nog te groot is, is Domstadrijder opgericht. Als een Domstadrijder kun je feitelijk lekker alleen op je wielrenfiets stappen en je toch verbonden voelen op het moment dat een mede Domstadrijder je tegemoet komt fietsen, we vragen je dan ook elkaar altijd even te groeten met een knikje of klein handgebaar : )

Initiatiefnemer & ontwerper

De initiatiefnemer en ontwerper van Domstadrijder is Joost Gijzel van ontwerpstudio Studio Joost Gijzel, zelf groot wielerliefhebber. Het viel Joost op dat veel wielrenshirts van clubjes en verenigingen vaak bol staan van de sponsoren waardoor een verenigingsshirt vaak behoorlijk druk kan ogen. Zijn idee: een wielershirt alsof je rond rijdt in de vlag van de stad Utrecht.

Het ontstaan
Je kon in eerste instantie het shirt online bestellen en ophalen aan de Ganzenmarkt middenin het hartje van de stad en zo zijn de eerste 50 shirts dan ook verkocht, inmiddels is er een officiële pasplek aan het Domplein nummer 9. Joost heeft een groot hart voor zijn geboortestad en is altijd bezig met creatieve initiatieven die Utrecht mooier, eigenzinniger en nóg Utrechtser maken : )

bottom of page